Engelsk-kursus: Mulighed har været ventet

Siden januar 2019 har virksomheder haft mulighed for at sende deres medarbejdere til virksomhedsrettet engelskundervisning. Den mulighed har været længe ventet hos boligselskabet Bomidtvest i Midt- og Vestjylland.

Det er tid til at få banket rusten af de engelske gloser for viceværterne i boligselskabet Bomidtvest i Ikast. Her har de længe ventet på muligheden for at blive bedre til engelsk, og det er nu muligt med det nye kursus, FVUengelsk, som både er brancherettet og foregår i arbejdstiden.

Oprettelsen af det nye kursus glæder organisationskonsulent Marianne Møller og inspektør Henning Larsen, begge fra Bomidtvest, der flere gange har måtte afvise viceværternes ønske om engelskundervisning.

- Flere af vores viceværter har ved MUS-samtaler nævnt, at de gerne vil blive bedre til engelsk. Indtil nu har vi måtte henvise til aftenskolerne, men vi vil hellere lægge undervisningen i arbejdstiden, så den her nye mulighed har været længe ventet, fortæller Marianne Møller.

Bomidtvest
Inspektør Henning Larsen og organisationskonsulent Marianne Møller fra boligselskabet Bomidtvest glæder sig over, at de nu kan sende deres viceværter på engelskkursus i arbejdstiden. Foto: Jeanette Suell

Affaldssortering på engelsk

Det nye engelsk-kursus er virksomhedsrettet og praksisnært. For viceværterne hos Bomidtvest betyder det, at de kan lære lige nøjagtig de engelske gloser, de mangler til hverdag.

- Vores viceværter oplever mest udfordringer, når de holder indflytningssyn med nye beboere, der ikke kan tale dansk. Viceværterne skal blandt andet oplyse dem om, hvordan vores briknøgler virker, de skal fortælle om affaldssortering, sko i opgangen og om, hvordan vaskerummet fungerer. Det kan være svært, hvis man ikke kan de rigtige engelske begreber, fortæller inspektør Henning Larsen.

Derfor bliver engelskundervisningen også en kærkommen lejlighed til at få lavet en ordliste, så alle viceværter lærer at bruge de samme begreber.

Samarbejde på tværs

I første omgang sender Bomidtvest syv viceværter af sted på et undervisningshold, der er blevet til i samarbejde med Ikast
Andelsboligforening.

- Vi har tidligere samarbejdet med Ikast Andelsboligforening, og det har fungeret rigtig godt. Vi ser ikke hinanden som konkurrenter, og vi synes, det er bedre at have undervisning med nogen, der laver det samme som en selv. Så er der også mulighed for erfaringsudveksling, siger Marianne Møller, og inspektør Henning Larsen følger op.

- Ja, og vi har nogenlunde den samme beboersammensætning, så det er rigtig godt, at vi kan gøre det her sammen, siger han.

Rank ryg

Bomidtvest og Ikast Boligforenings viceværter starter undervisningen til maj, og forventningerne til kurset er store, fortæller Marianne Møller.

- For det første glæder det mig helt vildt, at vores viceværter gerne vil være bedre til at kommunikere. Og så håber jeg, at engelskundervisningen betyder, at de med rank ryg kaster sig ud i at snakke engelsk. På den måde kan vi yde en endnu bedre service til de beboere, der ikke kan tale dansk.

Fakta

  • Nyt engelskkursus til virksomheder

    FVU Engelsk er et virksomhedsrettet forløb, der tilrettelægges med et praksisnært fokus.

    Undervisningen er både rettet mod medarbejdere, der slet ikke kan noget engelsk og medarbejdere, der har nogen erfaring.

    En underviser vurderer først medarbejdernes engelskfærdigheder og placerer dem herefter på det trin, der passer til deres niveau.

    Læs mere om FVU-engelsk